Сума:
loading...

ДОБРЕДОЈДОВТЕ НА НАШАТА СПЕЦИЈАЛИЗИРАНА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА ЗА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И ПРОМОЦИЈА НА ДЕЛЧЕВО

Дестинација Делчево ви нуди ексклузивна можност да се запознаете со речиси сите културни настани кои се случуваат во Делчево. Овде се застапени културните настани кои се реализираат од страна на институциите, граѓанските организации, групи на граѓани и поединци од Делчево на годишно ниво во определен термин или временски интервал. Делчево од памтивек претставувала територија богата со културна традиција, која е карактеристична само за нашиот народ. На големиот број на културни настани кои традиционално секоја година се одржуваат во Делчево, се надоврзуваат и голем број на културни настани кои се организираат повремено без предзнакот традиционални. Преку ваквите настани и ден денес живее духот на нашиот народ, кој од век и веков опстојувал на овие простори, во секое село, во секој дол, на секоја планина и во градот Делчево (некогашното Царево село).

Големиот број на културно-историски знаменитости кои се надополнети со величествените природни убавини кои ги крие во себе нашата општина отсекогаш претставувале погодна почва за создавање на богатиот народен дух и традиција.

И сето тоа заедно овозможило развој на карактеристичен дух и карактер на нашиот народ кој за многу други е сосема специфичен и интересен. Многу значајни личности се родиле покрај реките во Делчевската котлина. Исто така многу значајни личности израснале по падините на делчевските планини. Луѓе поединци кои нешто значат во севкупниот општествен живот во Македонија но и пошироко во светот. Оваа интернет страница е нивна, но, и на сите Вас.... Затоа нурнете се во морето од волшепства кои ја красат Дестинација Делчево.

  ПРЕВЗЕМИ ТУРИСТИЧКИ ВОДИЧ "ДЕСТИНАЦИЈА ДЕЛЧЕВО"   

   НАША ГАЛЕРИЈА   

Одберете подолу од нашата листа на интересни информации и повелете во Делчево да го доживеете во неговото вистинско светло. Во никој случај нема да останете рамнодушни на она што можете да го видите. Со вистинските луѓе на вистинските места.

ЗНАЧАЈНИ ЛИЧНОСТИ ОД ДЕЛЧЕВО

Наши пријатели

loading...

Предложете значајна личност од Делчево

Форма за предлог на позната или значајна личност или грипа на луѓе по потекло од Делчево кој ќе биде објавена во нашата рубрика "Значајни личности".

Секој корисник на овој наш интернет потрал www.destinationdelcevo.mk може да предложи по сопствена слободна процена одредена значајна личност или одредена група на луѓе за објава во оваа наша рубрика.

Независно од која област на работа и делување на личноста или група на луѓе, доколку сметате дека има потреба да се најде на оваа наша репрезентативна листа слободно пријавете ги вашите фаворити.

На тој начин заеднички да допринесеме кон етаблирање на успешните личности по потекло од Делчево на кои треба да се угледаат идните генерации на делчевци/македонци.


 Услови за пријава на кандидат за нашата листа на Значајни личности:

1.Личноста треба да биде роден/а во Делчево

2.Со својата работа и општествен ангажман да допринел/а за развојот на Делчево и Република Македонија

3.Личноста треба да е познат/а и признат/а од јавноста во Делчево и Република Македонија.


Со користење на оваа пријавна форма подолу вашата пријава ќе биде евидентирана од страна на администраторскиот тим на нашиот интернет портал, по што уредувачкиот тим ќе премине кон евалуација на вашата пријава.

Доколку ги задоволува потребните критериуми за објава во нашата рубрика, вашата предлог-личност или предлог група на луѓе ќе биде објавена во нашата рубрика во рок од 2 работни денови.

Податоците доставени преку интерактивната форма за пријава подолу се сопственост на лицето кое ја пополнува формата за пријава,  а нивната вистинитост е одговорност на пријавувачот.

Благодариме за соработката.

Required *

Внеси фотографија (JPG, JPEG или PNG) формат со големина до 2 MB од личноста/групата на луѓе која ја/ги пријавувате за нашата рубрика.

Кликни за означување на копчето и прифаќање на условите за користење на оваа форма дадени погоре.

Сакам моите име и презиме да бидат објавени како автор на текстот кој ќе биде објавен.

  Refresh Captcha  
 

Поднеси форма за преглед од администраторскиот тим на Дестинација Делчево

 
Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна