Сума:
loading...

Атомите на елементот Македониум ги има во секој македонец и негова особина е да му дава на човекот сила.

Анте Поповски

(Лазарополе, 3 јуни 1931 - Скопје, 1 октомври 2003)

 • Одблесоци (поезија, 1955)
 • Вардар (поезија, 1958) превземи во PDF формат
 • Самуил (поезија, 1963)
 • Непокор (поезија, 1964)
 • Камена (поезија, 1972)
 • Тајнопис (поезија, 1975)
 • Љубопис (поезија, 1980)
 • Родопис (поезија, 1981)
 • Сина песна (поезија, 1984)
 • Глас од дамнина (со литературно-историски и поетолошки карактер, 1986)
 • Ненасловена (поезија, 1988)
 • Оковано време (статии и коментари, 1991)
 • Меѓу животот и знаците (есеи, 1991)
 • Провиденија (поезија, 1995)
 • Окото, светлините (есеи, 1996)

Избори од неговата поезија во посебни книги се објавени во Албанија, Грција, Франција, Русија, Турција, Италија, Германија, Велика Британија, 

За авторот на оваа статија:
Super Admin
Author: Super AdminWebsite: http://www.reevolucioner.blogspot.comEmail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Сопственик на порталот, администратор, развој на концепт, дизајнер, фотограф, автор на текстови.
Краток опис:
Катализатор за успешна реакција на котелот наречен современие.
Други најнови статии од авторот:

Уметност и култура

Наши пријатели

loading...
Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна