Посети настан од богатата културна ризница во Делчево


ДОБРЕДОЈДОВТЕ НА НАШАТА СПЕЦИЈАЛИЗИРАНА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА ЗА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И ПРОМОЦИЈА НА ДЕЛЧЕВО

 Делчево од памтивек е територија богата со културна традиција, карактеристична само за нашиот народ. Големиот број на културни настани кои се одржуваат во Делчево (некогашното Царево село) и речиси во секое село, се сведоштво за богатиот дух и традиција на овие простори.

Големиот број на културно-историски знаменитости кои се надополнети со величествените природни убавини кои ги крие во себе нашата општина отсекогаш претставувале погодна почва за создавање на богатиот народен дух и традиција.

Многу значајни личности се родиле и израснале покрај реката Брегалница. Луѓе поединци кои нешто значат во севкупниот општествен живот во Македонија но и пошироко во светот. Оваа интернет страница е нивна, но, и на сите Вас.... 

  ПРЕВЗЕМИ ТУРИСТИЧКИ ВОДИЧ "ДЕСТИНАЦИЈА ДЕЛЧЕВО"   

   НАША ГАЛЕРИЈА   

Затоа нурнете се во морето од волшепства кои ја красат Дестинација Делчево.

Со возвишена насмевка која болка разведрува, човек кој тивко се простува, безгласно се извинува, му го гледаш тоа во очите како две брани, кои неправдата ја испуштаат кога никој не гледа.

Човек кој со поглед теши, со допир составува, човек со многу неоткриени предели, полни моќ од кои црпи сила за да се сноси со личноста во која се изградил...

Човек со љубов која води низ непознати светови и глуви соѕвездија...

Човек кој е дефиниција за син и брат ...

Човек - маж, кој вивнува во височините на магично чиста езотерија...

loading...


#галерија #фотографија #инстаграм #дестинацијаделчево #фликр #пијанец #источнамакедонија #Делчево #брегалница #destinationdelcevo #whatstosee #whattodo #eventsindelcevo
Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна