Сума:
loading...

Градењето на една културна унифицираност на едно општество во глобални рамки во огромна мера зависи од размената на културен идентитет, помеѓу различните цивилизаторски ентитети од целиот свет. Медиумите од најразличен тип во таа насока во голема мера допринесуваат на размена на тој идентитет, но и негово афирмирање во светски рамки. Филмот и музиката се едни од најекспонираните уметнички медиуми кои допираат до сечиј дом и до сечија перцепција...

Литературата е секако приказна сама за себе...

Затоа тука зборуваме за филм и музика, како и за богатството на убавата книга, за нашиот поглед низ прозорецот зад чии што завеси се крие цел еден универзум. Нашиот текст претставува поглед низ субјективната призма на авторот на рецензиите...

Уживајте...

Уредникот....

Уметност и култура

Наши пријатели

loading...
Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна