Начело

Logo & Banner promotive designsВо текот на повеќегодишно работење, фотографирање, прибирање на информации, нивно грижливо и систематско архивирање кај мене како иницијаторот на овој интернет портал насловен амбициозно како Дестинација Делчево, се појави потреба за нивно презентирање во јавноста на најубав можен начин, согласно можностите и расположивото време. И тоа само со една цел: Да посведочат најубаво за времето кога се создадени како такви...Со оглед дека станува збор за непрофитна работа која во никој случај не е финансиски оправдана, единствена сатисфакција на авторот и иницијатор на Дестинација Делчево е онаа духовната како и можноста да го прикаже сопствениот роден град низ мноштвото на податоци, информации и фотографски материјал кој го имав на располагање во целиот овој изминат период. Дополнително како идеи се родија повеќе интересни концепти за доближување на делчевското секојдневие до пошироката јавност, што може да се погледне низ многубројните страници на порталов.

_MG_72551

Интернет порталот "Дестинација Делчево" е плод на повеќегодишна желба за претставување на една од најубавите општина во Република Македонија пред пошироката интернет заедница. Љубовта кон сопственото парче земја и родно огниште си го направи своето. Овој дел од светот под најубавото ѕвездено небо, оваа порта на сонцето низ која првите негови зраци ја галат Македонија, секое утро, претставува неразрешена мистерија, непронајдено богатство, бескрајна убавина и непресушна инспирација.

Со секој нов ден се поубав од претходниот, со свежина во духот, за целосно откровение на суштинските вредности во животот, ова магично жарче на копнеж кое влева силна енергија во телото и разумот на сопствениот народ, неприкосновено стои на браникот на динамичните современи трендови и процеси, кои задолжително свое гнездо наоѓаат и во Делчево.

Наши пријатели

Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна