По трет пат во Делчево се одржа градската улична трка во трчање и брзо одење во повеќе дисциплини и возрасни граници.

Натпреварувањата започнаа уште во 09.30 часот по свеченото отварање на овој голем спортски настан во Делчево.

 Оваа година беа збогатени содржините на трлат во повеќе дисциплини од ланската година.

1. Детска трка 0 - 7 год. - 400m.
2. Детска трка за 2ро и 3то одделение - 600 метри.

3. Трка за 4то и 5то одделение - 800 метри

4. Трката за 6то и 7мо одделение - 1000 метри
5. Трката за 8мо и 9то одделение - 1200 метри 

6. Трката за гимназијалци ќе се одвива 

7. Трка на 2500 метри 
8. Трка на 5000 метри 

9. Брзо одење 2500 метри 

На овој спортски настан учество зедоа над 600 учесници што претставува еден значаеан иусапеах за организаторите кои за во година планираат уште помасовно натпреварување со учество на уште поголем број на учесници.

За крај на манифестацијата за сите учесници кои зедоа учествово некоја од дисциплините беше приредена лотарија со доделување на вредни парични награди.

Овој спортски настан беше во организација на ЗГ "Драм Ас" Делчево во соработка со Општина Делчево и "Рефрама" од Швајцарија.

Изјавата на организаторите по завршување на настанот во продолжение.

Во продолжение Ви ја пренесуваме атмосферата од самиот настан низ фотографии:

ozio_gallery_nano

Најчитано: Флеш- Спорт

No result.
loading...

Наши пријатели

Наша анкета

Какви се Вашите очекувања од 2018 година?
Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна