Би сакала да започнам со поетски изливи, за значењето и почитта кон жената, но се двоумам. Анализирајќи ги реалните случувања на некои мои пријателки, празников нема никакво значење со положбата на жената во општеството.

Коста Рацин влезе веќе во историјата на нашатаоста Рацин влезе веќе во историјата на нашата книжевност. Пред нас е споменот за еден предан на народната борба, борбен син на нашиот народ, пред нас се песните, што ги остави еден ретко даровит македонски поет.

Создаден од идиосинкратски корења бои и ноти, ова е музичкиот амалгам наречен Кали.

 ”Една жена го праша старецот:

-“Колку ги продаваш јајцата?”

Засекогаш ќе се сеќавам на концертот на Канго со неговиот бенд во кино салата во Делчево. Тоа беше првиот мој рок енд рол концерт кој до ден денес остави огромни траги кај мене. Толку големи што го дефинира мојот начин на живот и сваќања.

Со нокаут за само 100 секунди Македонскиот воин Даниел Стефановски стана светски шампион во К1 Супер комбат борбите.

Колку често ви се случило да се возите покрај автопатиштата низ Македонија и притоа да здогледате билборд кој ја прекрива убавата глетка на пејсажот позади него? Не ретко графиките прикажани на овие билборди го одземаат вниманието и концетрацијата на возачите, па притоа се можни и несакани последици.

Фотографијата е направена некаде во Делчево, на која локален урбан лик познат помеѓу неговите пријатели под прекарот Пикле јасно и гласно има нешто да му порача на целиот свет...

...

Во своето обраќање на пленарна сесија на Европскиот парламент, пред два дена хрватската европратеничка Маријана Петир се осврна на проблемот на десетгодишното исчекување на Македонскиот нарот за влез во ЕУ и покрај исполнувањето на реформите и добиените препораки од страна на европската комисија.

Студентите од Унивезитететот „Гoце Делчев“ - Штип ќе оддржат студентска етно-културена манифестација против претворањето на Македонија во двојазична држава и промената на името Македонија.

Со свој потресен статус во врска со прераната смрт на малиот Давид на фејсбук се јави сопругата на познатиот македонски рокер Бени Шаќири, Лиса Шакири.

Во поранешната СФРЈ се чини многу работи биле поставени на вистински темелни вредности.

Светскиот мега хит Despasito руши рекорди по гледаност, слушаност и воопшто во начин на интерпретација на уметничкиот музички израз. Како одговор на овој светски феномен во Босна и Херцеговина се појави балканската верзија на овој музички хит.

Оваа статија е наменета за подобрување на работата на институциите надлежни за решавање на поедини проблеми во општина Делчево.

Најчитано: Флеш- Спорт

No result.
loading...

Наши пријатели

Наша анкета

Какви се Вашите очекувања од 2018 година?
Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна