Во своето обраќање на пленарна сесија на Европскиот парламент, пред два дена хрватската европратеничка Маријана Петир се осврна на проблемот на десетгодишното исчекување на Македонскиот нарот за влез во ЕУ и покрај исполнувањето на реформите и добиените препораки од страна на европската комисија.

loading...

-"Граѓаните на Македонија многу добро знаат што на нив им порачува ЕУ во изминатите десет години, а таа порака не е ниту добра ниту позитивна" рече Петир и притоа додаде:

-"Вистинското прашање е како да се поврати довербата на граѓаните на Македонија во ЕУ затоа што е очигледно дека ЕУ во случајот со Македонија корисеше двојни стандарди, дека едно билатерално прашање го постави на прво место и на тој начин го запре епропскиот пат на Македонија а со тоа и добробитот за нејзините граѓани".

Петир истакна  дека како резултат на нејзините средби со граѓаните од Македонија, ги предупредила членовите на европската комисија како и присутните застапници во Европскиот парламент, за реалните проблеми кои ги гледаат граѓаните на Македонија.

loading...

Погледнете го целото обраќање на европратеничката Маријана Петир во продолжение:

loading...

Најчитано: Флеш- Политика

No result.
loading...

Наши пријатели

Наша анкета

Какви се Вашите очекувања од 2018 година?
Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна