По повод 146 годишнината од раѓањето на Гоце3 Делчев, на својата фејсбук страна до јавноста со порака се обрати Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.

loading...

Во продолжение ја пренесуваме во целост неговата порака:

-"…Дали може да има друго место за еден Македонец, освен Македонија? Дали има и народ понесреќен од македонскиот? И дали има некаде пошироко поле за работа отколку во Македонија?…” Делчев, камен темелникот на македонската борба за осамостојување, синонимот за борба и пожртвуваност за Македонија.
И ден денес одзвонуваат неговите зборови и ја рефлектираат реалноста како никогаш до сега.
Браќа и сестри, во секој од нас има дел од нашиот најголем идеолог, во секој од нас тлее љубовта за Македонија, тлее жарот за Македонија.
Му го должиме тоа нему, на себеси и на нашите идни поколенија.
Вечна слава!"

loading...

Најчитано: Флеш- Политика

No result.
loading...

Наши пријатели

Наша анкета

Какви се Вашите очекувања од 2018 година?
Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна