Пред точно една недела на нашата фејсбук страна ги запрашавме нашите редовни читатели:

Дали Претседателот Ѓорѓе Иванов треба да стави вето со непотпишување на законот за употреба на јазиците во Република Македонија?

loading...

На нашето прашање убедливи 90% од оние што го изразиле своето мислење одговориле потврдно со "ДА", а само 10% со "НЕ".

Како што веќе е познато за што известивме во јавноста Претседателот Ѓорѓе Иванов не го потпиша указот за прогласување на законот за употреба на јазиците (поинакоу наречен и како "Јазик за двојазичност" помеѓу граѓаните) за кој на повеќе страници образложи на кој начин од правна гледна точка истиот се коси со Уставот на Република Македонија.

loading...

Најчитано: Флеш- Политика

No result.
loading...

Наши пријатели

Наша анкета

Какви се Вашите очекувања од 2018 година?
Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна