На попладневното обраќање на Претседателот на Република Македонија, Ѓорѓе Иванов беше пренесена информацијата за непотпишување на (како што кажа) против уставниот закон за употреба на јазиците во Република Македонија.

 

Оваа негова одлука ја базира на член 75 од Уставот на Република Македонија, врз основа на повеќе правни причини кои се образложени во неговото писмо до Пратениците на Македонскиот парламент, но и укажувањата на стручната јавност во државата.

Апелира до пратениците при повторното разгледување на овој закон Преатениците да ги земат во предвид неговите правни укажувања.

loading...

 

Најчитано: Флеш- Политика

No result.
loading...

Наши пријатели

Наша анкета

Какви се Вашите очекувања од 2018 година?
Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна