Во Парламентот на Република Македонија неделава зад нас помина законот за употреба на јазиците во Република Македонија со што де факто се воведува двојазичност на територијата на цела држава. По огромниот број на реакции како на социјалните мрежи така и помеѓу граѓаните директно, се наметнува дилемата за дискусија колку е оправдано донесувањето на овој закон особено во општини како што е Делчево и поголемиот дел на соседни општини.

 

Затоа решивме да ги запрашаме нашите читатели што мислат дали треба Претседателот на Република Македонија, г-динот Ѓорѓе Иванов да стави вето на понатамоштата постапка за имплементација на овој закон со негово непотпишување од страна на Претседателот, што е негово законски утврдено право.

Следува анкетата во продолжение, по секој граѓанин кому му е од интерес може да гласа.

Најчитано: Флеш- Политика

No result.
loading...

Наши пријатели

Наша анкета

Какви се Вашите очекувања од 2018 година?
Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна