Вреден историски видео документ во кој познатиот канадски активист и борец за правата на Македонците Џон Битов со аргументи се спротивставува на грчките тези за постоењето на Македонскиот народ, Македонската држава и воопшто Македонското постоење.

loading...

Јавната ТВ дебата е организирана и спроведена од страна на телевизијата Канал 47 а аргументите на г-динот Битов се едноставно несоборливи.

Во овие турбулентни времиња на негаторска политика на силни светски политички центри ова видео претставува значаен историски документ и типичен пример за светол момент од бескрајната борба на Македонскиот народ за своја слобода и независност.

Видеото е објавено на јутјуб каналот на Обединетата Македонска дијаспора.

Господинот Џон Битов е сигурно еден од најзабележливите борци за правата на Македонскиот народ на светската сцена за што во посебен наш текст ќе дадеме преглед на неговиот живот и дело.

Најчитано: Флеш- Политика

No result.
loading...

Наши пријатели

Наша анкета

Какви се Вашите очекувања од 2018 година?
Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна