Христијан Мицкоски ја објави својата кандидатура за Претседател на ВМРО-ДПМНЕ на претстојниот вонреден конгрес на партијата кој што ќе се одржи во Валандово на 22-ри и 23-ти Декември. Во својата објава на фејсбук тој ги образлага причините поради кои се кандидира за водечката позиција во опозиционата партија.

-"Македонија е зафатена од перманентна политичка криза, чиј крај не се надзира, економија која е на стаклени нозе, мало стопанство кое е во фаза на клиничка смрт, здравство за кое во јавноста се зборува само кога се бележат уништени човечки животи, млади кои немаат надеж, култура во која поделбите и рушењето стануваат главен императив, на сметка на дадените ветувања кои не се исполнуваат. Погледнете, во општеството не се говори за реалните проблеми, за економијата, за концепти кои ќе ја однесат државата напред, но затоа власта се пресметува со опозицијата, политичкиот реваншизам станува алфа и омега на политичкото делување. А граѓаните бараат излез", истакна Мицкоски.

-"Јас имам план. За нова надеж за нашата татковина, силна и достоинствена."

Прочитајте го во продолжение целиот статус на социјалната мрежа фејсбук.

Најчитано: Флеш- Политика

No result.
loading...

Наши пријатели

Наша анкета

Какви се Вашите очекувања од 2018 година?
Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна