Денеска (петок 27.10.2017 година) во фоајето на Спомен домот АСНОМ во Длечево се конституираше новиот состав на Советот на Општина Делчево. Откако беше избрана и заседаваше Комисијата за извор и именувања про светот на општина Делчево, на советниците им беа вефификувани мандатите за наредниот 4 годишен мандат.

По верификацијата на мандатот, советниците од новиот советнички состав ги прочитаа свечените заклетви предвидени со заккон.

Потоа со 8 (осум) гласа за Претседател на Советот на општина Делчево беше избран Драган Маневски од редовите на СДСМ. 

Советниците од редовите на ВМРО-ДПМНЕ и здружената коалиција гласаа против овој предлог.

По завршување на првата конститутивна седница на Советот на општина Делчево новоизбраниот претседател во изјава за медиумите ја истакна својата благодарност за сите советници што гласаа за и против неговиот избор за Претседател и вети одговорна работа на советот во име на граѓаните на општина Делчево.

Погледнете ја изјавата на претсаедателот Маневски во продолжение:

Во изјава за медиумите Градоначалникот Трајковски ја изрази својата недаж за конструктивност на сите советници на Советот на општина Длечево и ќе допринесуваат со свои предлози и идеи во работата на Советот и општинската администрација, за доброто на сите граѓани на општината.

Погледнете ја изјавата на Градоначалникот Трајковски во продолжение:

 

Најчитано: Флеш- Политика

No result.
loading...

Наши пријатели

Наша анкета

Какви се Вашите очекувања од 2018 година?
Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна