Кандидатот за градоначалник на општина Делчево, г-дин Иван Соколов денеска имаше средби со членови на Здружението на пензионери и со НВО "КХАМ" од Делчево.

 

На пензионерите Соколов им ја посочи неговата идеја за обезбедување на субвенциониран јавен превоз за оваа значајна група на граѓани еднаш неделно, во соработка со општина Македонска Каменица, како и подготвеноста за секаква идна соработка во наредните 4 години од интерес на самите пензионери.

На средбата со членовите на НВО "КХАМ" од Делчево Соколов се заложи за овозможување и унапредување на условите за вработување на ромската заедница во Делчево, со што ромите сами ќе можат да си заработуваат за себе и своите семејства а не да чекаат некој да им донесе било каква хуманитарна помош или пакети.

Погледнете го прилогот во продолжение

Најчитано: Флеш- Политика

No result.
loading...

Наши пријатели

Наша анкета

Какви се Вашите очекувања од 2018 година?
Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна