На фејсбук утринава се појавија неколку фотографии на кои се прикажани двајца основачи на ВМРО-ДПМНЕ.

Едниот е актуелниот градоначалник на Делчево г-динот Дарко Шехтански, кој во својата рана младост беше еден од основачите на Општинскиот комитеет на ВМРО-ДПМНЕ во Делчево, а другиот е Иван Соколов кој тековно е во трка за градоначалничката позиција што треба да ја превземе од Шехтански, на претстојните локални избори.

Овие двајца маркантни политички дејци од времето на осамостујувањето на Република Македонија, имаат многу што да разговараат, меѓусебе но сигурно најважна од темите е борбата против деструктивните политики врз македонските национални интереси,  кои што раководството на СДСМ и Зоран Заев ги спроведе во изминатите повеќе од 100 дена.

Од интерес на граѓаните на Делчево е секако дали ваквите политики кои што актуелната Влада на Зоран Заев ги спроведува на национално ниво ќе се преточат исто така и на локално ниво преку кандидатот на СДСМ за градноначалник на Делчево, г-динот Горан Трајковски, за што останува да видиме во претстојната политичка трка.

 

 

Најчитано: Флеш- Политика

No result.
loading...

Наши пријатели

Наша анкета

Какви се Вашите очекувања од 2018 година?
Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна