На вчерашната прес конференција Градоначалникот на општина Делчево, г-динот Дарко Шехтански отворено и со директни факти ги разобличи лагите кои што претходно беа изнесени од Горан Трајковски од општинската организација на СДСМ во Делчево.

Во врска со обвинувањата од страна на Горан Трајковски за тоа кој, кога и зошто ја има уназадено општината Градоначалникот го даде следниот одговор:

 


На беспредметните обвинувања од раководството на СДСМ во Делчево за тоа кој најмногу допринесол за иселувањето на делчевчани во изминатиот период Шехтански ја даде следната изјава:

 


За изградбата на филтер станицата за вода за пиење што најдиректно се одразува по животот на граѓаните во Делчево Градоначалникот ги обвини СДСМ поради постојаната наметната политичка криза од страна на Зоран Заев и СДСМ во изминатите години и неможноста за ефектуирање на постапката за имплементација на веќе потпишаниот договор меѓу општина Делчево и Швајцарската агенција за развоj. Одговорот на Градоначалникот по ова прашање го пренесуваме во продолжение:


 

За постапката во врска со справувањето со комуналниот отпад на цела територија на општина Делчево градоначакникот изјави:

 


Во врска со рализацијата на проектот за изградба на градски пазар во Делчево Градоначалникот го даде следниот одговор:

 

 

 

 

Најчитано: Флеш- Политика

No result.
loading...

Наши пријатели

Наша анкета

Какви се Вашите очекувања од 2018 година?
Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна