Делчево е мало периферно гратче кое ги живее приликите и неприликите на современите општествени трендови кои се одразуваат по квалитетот на живот за неговите граѓани, но и непрегорен симбол на борба за подобро утре за Македонскиот народ.

Во срцето на етнолошкиот регион  Пијанец, распослано на двата брега на реката Брегалница, Делчево доживува своевидна бела чума со масовно исселување (најпрво сезонско а со тек на време и трајно) на голем број на млади делчевчани, кои не можат да се остварат себеси во ограничувачките микро услови за развој и егзистенција за себе и своите семејства.

Трендот на заминување пополека ги зафаќа и повозрасните делчевчани а во градот се поприсутна е глетката на натписи “Куќата се продава”.

Во едно такво невреме пред 7 години заживеа една автентична идеја за подобрување на културната и забавната понуда за младите во Делчево и тоа на еден поинаков вонинституционален начин различно од се она дотогаш на кое што беа научени младите во Делчево.

Забава од младите за младите, така како што тие сакаат,

-беше главен лајтмотив во наредните години на она што на почетокот беше копија на O-ZORA културниот феномен, за пота да мутира во автентично младинско движење на група млади делчевчани кои со свои пари, огромен труд и посветеност го создадоа своето чедо денеска гордо наречено “ДО ЗОРА”.

Општествениот контекст на целиот фестивал добива се пошироки димензии, анимирајќи околу себе голем број содржини кои го чинат уникатен по својата природа: волунтеризам, специфични уметности, креативни работилници, спектакуларни перформанси, граѓански активизам, бизнис соработка и се разбира она што претставува столб на постоењето на самиот фестивал е забавата, дружењето, љубовта и заедништвото.

Оваа година ДО ЗОРА фестивалот ќе се одржи за првпат во текот на две денонокија започнувајки од 10 до 12-ти август на градскиот базен во Делчево-поранешна дискотека Космос.

Од програмскиот дел првата вечер ќе биде резервирана за Техно артистите:

🔸 Samoil Radinski [ Logos Recordings ] 🔸

https://www.facebook.com/samoil.radinski
https://soundcloud.com/logos
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

🔸 Bodan Jamakoski [ Audiobahn ] 🔸

https://www.facebook.com/bjamakoski
https://soundcloud.com/bodan-jamakoski

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

🔸 Goran Kan 🔸

https://www.facebook.com/DJGoranKAN/
https://soundcloud.com/goran-kan

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
🔸 Maggie 🔸

https://www.facebook.com/butchym
https://www.mixcloud.com/maggiexx/
https://soundcloud.com/magi-popova

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

🔸 Viktor Apostolski 🔸

http://soundcloud.com/viktorapostolski
https://soundcloud.com/electrictone_electro

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

🔸 Mitrik [ Room 313 ] 🔸

https://www.facebook.com/cometomitrik/
https://www.mixcloud.com/mitriko/

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
🔸 Denny Trajkov & Firma [ Mosaik Kollektif ] 🔸

https://www.facebook.com/official.mosaik.kollektif/
https://soundcloud.com/denny-trajkov ,
https://soundcloud.com/saramandov ,
https://www.residentadvisor.net/dj/dennytrajkov , https://soundcloud.com/mosaik_kollektif

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
🔸 KOX [ Soundscape EP ] 🔸

https://www.facebook.com/koki.jovanovski
https://soundcloud.com/koxjovanovski

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
🔸 Blendimore 🔸

https://www.facebook.com/blendimore/
https://soundcloud.com/blendimore

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

🔸 Plastik B 🔸

https://soundcloud.com/plastik-b
https://www.mixcloud.com/PlastikB/


додека втората вечер ќе биде резервирана за Транс поставата:


💠 LiquiD-ILLusioN [ Cosmodelica records ] 💠

https://soundcloud.com/boro-liquid-illusion
https://www.facebook.com/liquidillusion1988/


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

💠Mystic Extract [ Hybrid Nomad Collective ] 💠 

https://soundcloud.com/mystic-extract
https://www.facebook.com/pipi.thepipi

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

💠Tesla Principle [ BooM! Records ] (SRB )💠

https://soundcloud.com/tesla-principle
https://www.facebook.com/tesla.principle.official/

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

💠Galactic Explorers [ Sacred Technology ]💠

https://soundcloud.com/galacticexplorers
https://www.facebook.com/galacticexplorers/

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

💠 Fanis Wingman [ Maharetta rec ] ( GR )💠 

https://www.facebook.com/fanis.wingman
https://soundcloud.com/djwingman

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

💠Psoma [Stereohemia rec. ] 💠

https://www.facebook.com/bugz.psoma
https://soundcloud.com/psoma-uminum

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

💠Tommy [ Hybrid Nomad Collective] 💠
https://soundcloud.com/tommy-anchov
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
===================================================

TICKETS INFORMATION!!!!! 
▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂
https://www.kupikartizase.com/
( SOON )

☀ Еднодневен билет - 300 денари 

☀ Дводневен билет до 31.07.2018 година - 400 денари

☀ Дводневен билет од 01.08.2018 до 10.08.2018 година - 500 денари

☀ На врата : еднодневен билет 400 денари

( Во билетите е вклучен и влез за дневната журка и базент )
▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂

🔸 🔶 DECO & STAGE DESIGN by 🔸 🔶
🔸 🔶 Dark Forest - Decoration 🔸 🔶
https://www.facebook.com/groups/1288929774489709/]

Билетите за настанот се пуштени во претпродажба преку продажната мрежа на www.kupikartizase.com

Превземено од: Брегалнички

Најчитано: Флеш- Култура

No result.
loading...

Наши пријатели

Наша анкета

Какви се Вашите очекувања од 2018 година?
Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна