Излезе од печат книгата со афоризми насловена како "Утрински афоризми" на Македонскиот сатиричар Миле Ѓорѓијоски.
loading...
Книгата е џебно издание во формат и содржи над 1300 афоризми кои се објавувани во Утрински весник и наградувани на многу фестивали на Балканот.
Рецензенти на книгата се Васил Толевски, Иван Бојаџиски, Милован Стефановски и Ерол Ризаов
Мотивите на кориците се авторство на познатиот македонски карикатурист Миро Георгиевски
Илустрации во внатрешноста на збирката афоризми се изработени од Миро Георгиевски, Блаже Докуле и Иваило Цветков.
Избор на афоризми го направи Вања Тодорова
Дизајн на корица го направи Кирчо Анастасов
loading...