Меѓународната жири комисија на 19-тиот Меѓународен фестивал на афоризам и карикатура "Струмица 2018" во состав:

 

loading...

  1. Стојан Дечев (Бугарија)-Претседател
  2. Миле Ѓорѓијоски (Македонија)-Член
  3. Ристо Филчевски (Македонија)- Член
  4. Ацо Ѓоргиев (Македонија)- Член
  5. Александар Филев (Македонија) член

изврши жирирање на пристигнатите афоризми и карикатури на 19-тиот Меѓународен фестивал на афоризам и карикатура "Струмица 2018" шри што ги додели следните награди:

  • КАРИКАТУРА
1.Златна плакета се доделува на Милан Алашевиќ од Словенија


2.Сребрена плакета се доделува на Павел Станчјук од Полска


3.Бронзена плакета се доделува на Слободан Бутир од Хрватска


 

Специјална награда на Организациониот одбор на фестивалот се доделува на Блаже Докуле од Македонија


loading...

Дипломи за учество се доделуваат на:

Фуркат Османов од Узбекистан,

 
 
Хенрјук Цебула од Полска,

 
 
Миро Ѓеоргиевски од Македонија и

 
Питер Клаус од Австрија


  • АФОРИЗАМ

Сребрена плакета се доделува на Мане Маравиќ од Србија,

Бронзена плакета на Миливоје Јозиќ од Србија,

Вронзена плакета се доделува на Милко Стојкович од Србија.

Специјална награда на Организациониот одбор на фестивалот се доделува на Наташа Ќурчиска од Македонија.

Диплома за учество им се доделува на:

Мирослав Божков од Бугарија, Валериј Терасенко од Русија, Љупка Цветанова од Македонија.

Во продолжение ги објавуваме наградените афоризми:


loading...

Најчитано: Флеш- Култура

No result.
loading...

Наши пријатели

Наша анкета

Какви се Вашите очекувања од 2018 година?
Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна