Впечатоците од овогодинешната Ѕвегорска сурова, веројатно никогаш нема да бидат комплетни. Она што беше видено, се она што беше прикажано од страна на посветените ѕвегорски суроваскари, веројатно ќе остане приказна за паметење и раскажување за секој посетител посебно, толку колку што можел да види и да забележи.

Но едно е вистина: Приказната за Ѕвегорската сурова ниту започнува од нас, ниту ќе заврши со нас. А она што може секој добронамерник да го направи е да понесе дел од богатството на Ѕвегорската сурова со себе, за отварање на поубави хоризонти во неговиот живот, секаде каде и да оди.

Во продолжение за нашите верни читатели ќе споделиме неколку кратки видеа именувани симболично секое од нив, во насока на дообјаснување на приказната. Тоа е таа приказна која не може да се раскаже со зборови и да се долови со текст....

loading...

Впечатоците од овогодинешната Ѕвегорска сурова, веројатно никогаш нема да бидат комплетни. Она што беше видено, се она што беше прикажано од страна на посветените ѕвегорски суроваскари, веројатно ќе остане приказна за паметење и раскажување за секој посетител посебно, толку колку што можел да види и да забележи.


Но едно е вистина: Приказната за Ѕвегорската сурова ниту започнува од нас, ниту ќе заврши со нас. А она што може секој добронамерник да го направи е да понесе дел од богатството на Ѕвегорската сурова со себе, за отварање на поубави хоризонти во неговиот живот, секаде каде и да оди.

Во продолжение за нашите верни читатели ќе споделиме неколку кратки видеа именувани симболично секое од нив, во насока на дообјаснување на приказната. Тоа е таа приказна која не може да се раскаже со зборови и да се долови со текст....

loading...

Уживајте:
loading...

loading...
 

Целокупната галерија на фотографии од самиот настан може да ја погледнете во нашата flickr галерија тука.

Уживајте:


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


loading...

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


loading...

 


 


 

Целокупната галерија на фотографии од самиот настан може да ја погледнете во нашата flickr галерија тука.