Во новиот музички клип за песната "Прости ми мајко" на Влатко Алексовски, зачната е вечата болна тема на гастарбајтерскиот живот на нашиот народ.

Видео клипот за песната какоо и самиот текст се илустрација на приказната за синот повратник кој после долги години се враќа во родната земја, при што се прикажани емотивни сцени од средбата на синот со неговата мајка.

Во видео спотот настапуваат доајените на македонското глумилиште Гоце Тодоровски, Ванчо Петрушевски, Дубровка Киселичка со помладиот колега Владо Дојчиновски и дел од членовите на групата Синтезис.

Погледнете го ова убаво музичко остварување во продолжение:

Најчитано: Флеш- Култура

No result.
loading...

Наши пријатели

Наша анкета

Какви се Вашите очекувања од 2018 година?
Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна