Четврток, 21.12.2017 со почеток во 18,00 во фоајето на Спомен домот АСНОМ во Делчево, во организација на ЈЛБ “Илинден“ Делчево, а со подршка на Собранието на општина Делчево ќе се одржи НОВОГОДИШЕН САТИРИКОН, на кој ќе настапат македонските сатиричари Ленче Стоименова, Јане Атанасов и Миле Ѓорѓијоски. Во рамки на настанот исто така ќе биде организирана изложба на бугарска карикатура, на кој ќе бидат претставени со свои карикатури најзначајните бугарски карикатуристи.

Посетителите ќе можат премиерно да ги видат и карикатурите на нашиот познат карикатурист Блаже Докуле со кој на овогодинешниот фестивал во Сеул, Јужна Кореја во конкуренција на светската елита на карикатуристи освои бронзен медал.

Од страна на организаторот планирано е овој Новогодишниот сатирикон да биде традиционален.

Најчитано: Флеш- Култура

No result.
loading...

Наши пријатели

Наша анкета

Какви се Вашите очекувања од 2018 година?
Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна