cotrica"Најтешко е да бидеш она што си. Човек."

Александар Чотриќ


 

tolevskiv"Нашите глувци се емотивно врзани за бродот! Не го напуштаат ни кога тоне."

Васил Толевски


 

simics"Ние не си го бараме ѓаволот, туку си го бираме."

Слободан Симиќ


 

 popoviczt"Се убиваме за ситни пари. Не сме матријалисти"

 Зоран Т. Поповиќ


 

karadaki

Живеам во тешка илегала. Никој не знае дека – постојам!

Иван Карадак


 

 dolinskiv

"Очигледно е дека сме библиски народ. Како да сме правени од кал."

Витомир Долински


nikolicj

"Држиме чекор со светот. Воопшто не застануваме зад оние што се последни."

Јово Николиќ


 

otasevicg

"Свети Петар остро го критикува купувањето на факултетски дипломи.

Поради некои хирурзи мора да работи прекувремено."

Ѓорѓе Оташевиќ


 

gjorgjijoskim

"Нема што да бараме во Европа. Ние тука се изгубивме."

Миле Ѓорѓијоски


 

polazarevskiv

"Јазикот за заби! И тоа е некој вид месо."

Ванчо Полазаревски


 

Најчитано: Флеш- Култура

loading...

Наши пријатели

Наша анкета

Какви се Вашите очекувања од 2018 година?
Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна