Атомите на елементот Македониум ги има во секој македонец и негова особина е да му дава на човекот сила.

Анте Поповски

(Лазарополе, 3 јуни 1931 - Скопје, 1 октомври 2003)

 • Одблесоци (поезија, 1955)
 • Вардар (поезија, 1958) превземи во PDF формат
 • Самуил (поезија, 1963)
 • Непокор (поезија, 1964)
 • Камена (поезија, 1972)
 • Тајнопис (поезија, 1975)
 • Љубопис (поезија, 1980)
 • Родопис (поезија, 1981)
 • Сина песна (поезија, 1984)
 • Глас од дамнина (со литературно-историски и поетолошки карактер, 1986)
 • Ненасловена (поезија, 1988)
 • Оковано време (статии и коментари, 1991)
 • Меѓу животот и знаците (есеи, 1991)
 • Провиденија (поезија, 1995)
 • Окото, светлините (есеи, 1996)

Избори од неговата поезија во посебни книги се објавени во Албанија, Грција, Франција, Русија, Турција, Италија, Германија, Велика Британија, 

Најчитано: Флеш- Култура

No result.
loading...

Наши пријатели

Наша анкета

Какви се Вашите очекувања од 2018 година?
Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна