"-Приказните живеат многу повеќе и од најстарите луѓе. Во нив и во сеќавањата продолжуваат да живеат многумина луѓе што живееле во далечни одамнини. Да пуштиме една стара, прастара приказна да ни ги шепне своите сеќавања:"...

loading...

Со овој текст започнува сказната на македонскиот писател Глигор Поповски роден во соседната општина Берово, во село Будинарци.

Најчитано: Флеш- Култура

No result.
loading...

Наши пријатели

Наша анкета

Какви се Вашите очекувања од 2018 година?
Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна