Синоќа во Спомен домот АСНОМ во Делчево беше промовирана книгата "Кога боговите ќе замолкнат" од роднокрајниот автор Славчо Десподов од Делчево.

Овој настан беше убава можност присутните да се потсетат за дејноста на драмското студио при НУЦК "НЈ Вапцаров" во Делчево, како и дел од општествените активностите во рамки на досегашниот работен век на авторот Десподов.

Промоцијата се организираше како дел од активностите за одбележување на 25 годишнината на ова драмско студио во Делчево.

Погледнете го целиот прилог во продолжение: