Во филмот се зборува за Дана, која е потоната во секојдневниот живот. Домаќинка која живее со својата мајка, сопруг и три деца во пустелија , во македонско село. Во денот кога колат свињи во средината на зимата, наместо вообичаениот месар, кај нив доаѓа Марко, нејзината голема љубов од минатото. Дана... го губи единствениот момент за да се збогува со нејзината болна мајка, Перса.

 

Андреј И. ВОЛКАШИН е Македонски филмски режисер, роден 1985 година во Делчево. Дипломирал на филмска режија во НАТФА "Крастјо Сарафов". Режисер е на краток филм: "Шшшт ... Попей ми!", "Киндер сюрприз", "Еat Sweet, Talk Sweet", "Junk Girl" и др., Претставени на бројни регионални и меѓународни кино фестивали.

Режисер е и на филмот 'Коливо' 2017 година, сниман во две држави: Македонија и Бугарија со времетраење од 23 минути.

Филмот "Коливо" е во

Сценарио на: Андреј И. Волкашин

Режија: Андреј И. Волшин

Кинематограф: Кирил Проданов

Музика: Игор Василев

Со учество на: Ратка Радмановиќ, Лабина Митевска, Симеон Дановски

Производство: Консепт Студио Елена Станишева

Копродукција: Крстео Ламбев

Со поддршка на: Македонски филмски фонд и Националниот филмски центар

 Фотографиите се превземени од официјалната интернет страна на продукциската куќа на филмот каде може да се погледне и трејлер од филмот.

Најчитано: Флеш- Култура

No result.
loading...

Наши пријатели

Наша анкета

Какви се Вашите очекувања од 2018 година?
Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна