Во изминатиот период во полна пареа партиските кујни земаат залет пред локалните избори како во Делчево, така и во цела Македонија.

Во среда 16.08.2017 година со почеток во 10.00 часот во мотелот "Мерак" во село Луковица ќе се одржи промотивна почетна прес конференција со која ќе се означи започнувањето на имплементацијата на проектот насловен како „Јас сакам да се вратам".

Информацијата во продолжение во целост е превземена од дневниот билтен на МВР za 12.08.2017 година. (www.mvr.gov.mk)

Во изминатите неколку денови започнаа изведбените работи за реконструкција на улицата Питу Гули во населбата Милково брдо во Делчево. Станува збор за реконструкција на делница во должина од околу 380 метри која е една од најфрекфентните улици во овој дел од градот.

Неповторлива магија, раскош и убавина, преубаво ѕвездено небо, луѓе сплотени низ бојата на љубовта кон македонската современа и беспрекорна музика...

Вака некако би започнала книгата која слободно може да се напише за синоќешниот концерт на маестралните и безвременските гласови на Зуица Лазова и Наум Петрески.

Неделава што е зад нас интензивно и под полна пареа се работеше на реконструкцијата на улица "Светозар Марковиќ". Фирмата изведувач со целосен капацитет работеше на обележување и обезбедување на трасата на улицата, ископување на стариот и дотраен асфалт, старите бетонски рабници и дел од постојниот тампон на трупот на улицата.

Најчитано: Флеш- Култура

No result.
loading...

Наши пријатели

Наша анкета

Какви се Вашите очекувања од 2018 година?
Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна