Во насока на подигање на свесноста за одржување на постоењето и животот на дивите животни, што претставува иницијатива започната во 2015 година на глобално ниво, се реализираше конкурс за избор на најдобри фотографии на кои се прикажани сцени поврзани со диви животни.

Оваа година квалитетот на пријавените кандидати во овој конкурс е исклучително добра, со што во голема мера се постигаат зацртаните цели.

Додека ги прегледувате победничките фотографии на овој конкурс немој да заборавите на главната цел на кампањата. Покрај вашата лична забава да го дадете својот личен придонес за зачувување и одржување на природниот жив свет околу вас на ниво кое што е задоволително за овие фото модели кои имате можност да ги погледнете.

Во продолжение погледнете ги победничките четиринаесет фотографии наредени од 14-то место кон 1-вото:


14.Ова е уште една сцена од некое попучарно шоу за таленти. Потпчно "Дождовници имаат талент" од фотограгот Даниел Трим.


13.Победникот на Кенија Ервејс во категоријата "Брзина на патката" од Џон Трелфал


12. Особено коментирана сцена од "Eh, What's up Doc?" од Оливер Коле


11. "Блиски средби со животни" од Жан Жак Алкалеј


10. Не е се како во вилмовите. Ова е "Мајмунско бекство" од фотографот Кети Лавек-Фостер


9.?Ноќна романса во "Фатени на дело" од Бенс Мејт


8.Среќата и задоволството доаѓа во различни форми. "Весел сум" од Пени Палмер


7. Победник во категоријата "Незгоден танц со шамар" под водата од Трој Мејн


6. "Стопирање превоз" од Дејзи Гилардини


5. Не е срамно, кога се' море се' мора. "Вршење нужда" од Даглас Крофт


4. Недела е денот кога сите "Дотерани одиме во црква" од Карл Хенри


3. "WTF"  е израз кој се користи за вакви ситуации од Џорџ Каткарт


2. "Насмеан за сликање" од Андреа Зампати


1. Севкупен победник на конкурсот е оваа секвенца од 4 фотографии насловена едноставно "Помош" од Тибор Керц.

И внимавајте кого-како погледнувате....


 

Најчитано: Флеш- Интересно

No result.
loading...

Наши пријатели

Наша анкета

Какви се Вашите очекувања од 2018 година?
Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна