На 29.05.2014 година пред летната сцена во центарот на Делчево се одржа показна вежба на припадниците на батаљонот за почести на Армијата на Република Македонија.

Пред присутните голем број на граѓани се демонстрираше елеганцијата но и подготвеноста на овој батаљон со елементи  кои ја претставуваат работата и ангажманот на целата армија на Републиката. Овој настан досега е единствен од ваков тип реализиран во општина Делчево, а искрено се надеваме дека нема да биде и последен.

Уживајте:

loading...