„Алан Форд“ е италијански комичен стрип направен од страна на сценаристот Лучиано Секи под псевдонимот Макс Банкер и илустраторот Роберто Равиола, познат како Магнус. Дејството се одвива во Њујорк и доколку го обожавате овој стрип, сигурно ќе се насмевнете на легендарните цитати од Број 1, Алан Форд, Боб Рок, Сер Оливер, Грунф, Џереми и останатите ликови…

 

„Подобро да живеете 100 години како милионери, отколку 7 дена во беда.“

„Не е важно да се учествува, важно е да се победи.“

„Ако планирате да победите, не смеете да изгубите.“

„Тој што спие, не е буден.“

„Вооружете се и бегајте.“

„Подобро нешто од некого, отколку ништо од никого.“

„Ако сакате да победите во трката, мора прво да ја поминете целта.“

„Никогаш не се предавајте, освен кога морате.“

„Алан, бегаме! Тие се двајца, а ние сме сами!“

„Проклетство! Ѕидов е мазен како мазен ѕид.“

„Ние ништо не ветуваме и токму тоа го исполнуваме.“

„Овде почива оној кого веќе го нема.“ (Епитаф)

„Овде јас лежам, а ти стоиш. Подобро би било ти да лежиш, а јас да стојам.“ (Епитаф)

„Најмногу ќе ме погоди мојата сопствена смрт!“

„Подобро е да се биде богат, отколку да не се биде.“

„Долу за нив, да живеам јас!“ (Графит на ѕид).

Најчитано: Флеш- Интересно

No result.
loading...

Наши пријатели

Наша анкета

Какви се Вашите очекувања од 2018 година?
Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна