Џејн Лонг е фотограф која веќе некое време бои стари црно-бели фотографии.

Неодамна решила да ја примени својата техника и на скулптури од 19-тиот век. Сите статуи, освен една, се дел од истата серија статуи од Чарлс Самер и се наоѓаат во ботаничките градини Баларат. Џејн ги задржала оригиналните имиња на статуите, но се одлучила да не ги употреби во контекст со историските карактери кои ги претставувале. Таа едноставно сакала да ги гледа како убави жени и да си замислува која била нивната приказна. Можете да го посетите и нејзиниот Инстаграм профил за да видите повеќе од нејзината уметност.

Хебе

Сузана

 

Рут

Ребека

Скромност

 

Најчитано: Флеш- Интересно

No result.
loading...

Наши пријатели

Наша анкета

Какви се Вашите очекувања од 2018 година?
Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна