Сите знаеме дека ништо не е совршено, вклучувајќи го и нашето модерно општество. Постојат многу работи кои се проблематични и иако ги забележуваме, не преземаме многу за да ги исправиме.

loading...


Ал Марген, илустратор од Аргентина, создава неверојатни слики на кои ги прикажува недостатоците на денешното општество. Овие слики понекогаш се многу посилни од зборовите и се навистина провокативни. И самиот автор е критички настроен кон неговите дела:

„Сликите се деца на досада или бес. Тие се приказ на отфрлени идеи. Тие се ѓубре на потсвеста. Но тие се многу поискрени од други цртежи бидејќи целта не им е да задоволат некого. Тие се резултат на импулс, и ништо повеќе. Тие се создадени за да нервираат бидејќи ја прикажуваат несовршеноста.“
Погледнете дел од неговите илустрации…

loading...

loading...

Најчитано: Флеш- Интересно

No result.
loading...

Наши пријатели

Наша анкета

Какви се Вашите очекувања од 2018 година?
Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна