20 години Французите граделе средновековен замок користејќи средновековни техники, а резултатот е неверојатен.

Ако сте фасцинирани од средниот век, не ви треба временска машина за посета на периодот. Замокот Guedelon во Бургундиј, Франција е единствен проект каде што волонтерите и истражувачите градат автентичен замок од 13 век, користејќи само техники и материјали што биле достапни во тоа време.

Мишел Гејот и Мерилин Мартин го започнаа проектот за замокот Гуделон во 1997 година, а оттогаш се приближуваше до нејзиното неизбежно завршување. Денес, таа создаде над 55 работни места и привлекува повеќе од 300.000 посетители секоја година. Завршувањето на ова неверојатно чудо се очекува околу 1253 - или 2023 година во денешниот свет.

Најчитано: Флеш- Интересно

No result.
loading...

Наши пријатели

Наша анкета

Какви се Вашите очекувања од 2018 година?
Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна