Група од 20 момчиња од делчевската населба Милково Брдо веќе две недели се подготвуваат за одбележување на христијанскиот празник „Прочка“ или во народот познат како „Велики Поклади“. Сакајки да ја сочуваат традицијата која им останала од нивните дедовци која налага палење смреков оган на самиот ден „Поклади“, тие самоиницијативно се организираа и спроведоа акција за собирање смрека.

Најчитано: Флеш- Интересно

loading...

Наши пријатели

Наша анкета

Какви се Вашите очекувања од 2018 година?
Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна