Засекогаш ќе се сеќавам на концертот на Канго со неговиот бенд во кино салата во Делчево. Тоа беше првиот мој рок енд рол концерт кој до ден денес остави огромни траги кај мене. Толку големи што го дефинира мојот начин на живот и сваќања.

 

loading...

Нема да кажам дека Канго почина....

Тој е жив во алејата на великаните на македонската рок сцена.

Нема да тажам за неговото отсуство, затоа што тој е присутен со неговите зборови искажани во една ѕвездена вечер под небото на митолошкиот Рудар Рок фест во Пробиштип, чиј што организатор беше токму Канго.

Вонбрачното дете на Џими Хендрикс и Џенис Џоплин...

Мајсторе одиме понатаму...

Во продолжение ќе ја објавиме песната "Последна желба" напишана своерачно од Канго а подарена на Македонскиот рок патеписец и активист Тошо Филиповски.

loading...

Најчитано: Флеш- Граѓани

No result.
loading...

Наши пријатели

Наша анкета

Какви се Вашите очекувања од 2018 година?
Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна