На фејсбук се појави потресновидео сведоштво во кое Македонка по потекло од Егејска Македонија сведочи со свои коментари и лични искуства во врска со прогонот на Македонците од Егејска Македонија.

loading...

Јазикот на кој зборува оваа (сега) Канаѓанка е англискиот а видеото има превод на Македонски.

Погледнете за што станува збор :

loading...