Приказна која започнува во државна безбедност во Србија а завршува некаде во џунгла.

loading...

Некогашен припадник на безбедносните лужби за следење и прислушкување на комуникациите во Србија под власт на Слободан Милошевиќ, кој "провалио сав тај фазон", за да стане авантурист во вистинска смисла на зборот кој живее на свој начин и работи кампањски како туристички водач во Јужна Америка, ја раскажува својата (досегашна) животна приказна.

Од најмрачните темни сокаци на студениот Белград, преку мафијашки криминални дејанија во "кралскиот" Лондон, па се до пространите џунгли во Амазаон и највисоките планински масиви на андите...

Овој човек како што за себе кажува во интервјуто, ја сватил вистинската суштина на неговиот живот, чита светска литература  за свесност и самосвесност, јадал најегзотични јадења (стаорци, пирани, Инка зачини, атлантска морска храна), бил со поголем број на преубави девојки (бил заљубен во бразилка која по само неколку месеци се вратила кај бившиот дечко) е вистинска подвижна енциклопедија со изразено талентиран? дух за нарација и гестикулација на телото. Заработува за живот од оф роуд тури во Јужна Америка, но неговата работа не е класична работа на туристички водач, туку на човек кој малку по малку се осознава себеси преку својата работа но и искуството на другите....

Погледнете го интервјуто на српскиот јутјуб канал "Балкан Плус", кој ветува нестандардно информирање кое не можете да го најдете никаде на друго место.

НЕМА ДА ЗАЖАЛИТЕ!

loading...

Најчитано: Флеш- Граѓани

No result.
loading...

Наши пријатели

Наша анкета

Какви се Вашите очекувања од 2018 година?
Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна