Пред 11 месеци во силината на најмасовните и долготрајни граѓански протести на граѓанската иницијатива "За заедничка Македонија" нашиот врвен ракометар Кирил Лазаров кој ги полни головите на противничките мрежи на актуелното европско првенство во Хрватска, на фејсбук напиша:

loading...

-"Искрено,загрижен сум со случувањата последно време во нашата Македонија.

Чуствувам потреба како Македонец да го споделам своето мислење пред целата Македонска јавност. Ги почитувам сите граѓани подеднакво во Република Македонија без разлика на нивната верска,национална и партиска припадност.

Драги Македонци,за да бараме почит од други и да ја добиеме прво треба сами себе да се почитуваме-За МАКЕДОНИЈА се работи!!! Да го зачуваме нашиот идентитет и интегритет,да зачуваме нешто што сме наследиле и е наша обврска и должност да го пренесеме на нашите идни поколенија, да го зачуваме она што е наше и што ни припаѓа...

Подршка за Граѓанската иницијатива за Заедничка Македонија.

#едноимеимамезанегоживотживееме

#слушајтегогласотнанародот

ПС:напишано од срце со чиста мисла и слободен ум

МАКЕДОНИЈА ВЕЧНА"

Во продолжение неговиот статус на фејсбук:

loading...

 

Најчитано: Флеш- Граѓани

No result.
loading...

Наши пријатели

Наша анкета

Какви се Вашите очекувања од 2018 година?
Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна