Поминаа цели шест години откако на денешен ден почина еден од најсилните, највпечатливите и најпознатите вокали на Македонската народна и забавна музика во последните неколку децении.

Гоце Арнаудов пленеше со силината на својот глас, неговата боја и големина, со секоја песна испеана од срце, што ретко на кој пејач му успеваше.

Не додржа големото срце на големиот уметник кој на 6-ти Декември почина од рак на белите дробови во болница во Париз каде беше хоспитализиран за лекување на ова заболување кое подолг временски период го тиштеше неговото тело.

Последниот негов настап во Делчево беше по повод прославата на 7-ми Септември-Денот на ослободувањето на Делчево во сабота 04.09.2010 година.

Проследете го видеото пред Делчевчани на овој голем Македонец што ќе остане веруваме во срцата на сите оние кои  присуствувале на некој негов настап и имале можност барем преку песна да го запознаат неговиот раскошен уметнички дух.

Најчитано: Флеш- Граѓани

No result.
loading...

Наши пријатели

Наша анкета

Какви се Вашите очекувања од 2018 година?
Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна