-"Кога велам "Македонија"-мислам на еден огромен театар со разно-разни завеси.
Завеси во различни бои и нијанси, од кои додека едната се крене, друга се спушта, за понекогаш да се преклопат повеќе една преку друга.
Глумците глумат, музиката врви, сцената наместена, светло, суфлер, костими, сценарио, режија, публика... И таму некаде на маргините на влезот, чичкото кој продава карти и оној кој ги кине картите на влез....
Кога велам "Македонија", мислам на надеж дека имаме ум и разум пред се!"

loading...

Со овие реченици започнува најновата политичкко-егзистенцијална колумна на блогот Reevolucioner.

Во текстот кој е особено фокусиран и исполнет со психолошко-егзистенцијални  и политички мисли и заклучоци се зборува за актуелниот политички прицес за дневното функционирање на владините институции, во структурирана форма подредени на процесот за ЕУ и НАТО интеграциите, но и одредени дефектни појави кои се во функција на една единствена цел а тоа е ослабувањето на македонските вредности изразени преку Идентитет, Гордост, Достоинство, Чест и Висок патриотски и револуционерен дух.

Исто така се зборува и за анемичноста и несуштинската контратежа на ваквата потценувачка политика на апсолутната власт во државата, изразена преку некакви дезорганизирани граѓани, граѓански здруженија, гласноговорници, анемични аналитичари и пред се замолкната и уплашена опозиција во лицето на ВМРО-ДПМНЕ!

Текстот е исполнет со долги наративни фрази кои мора да останете цврсто фокусирани за да ги дочитате и уште повеќе-разберете.

Колумната е достапна на сл. линк тука

loading...

Најчитано: Флеш- Граѓани

No result.
loading...

Наши пријатели

Наша анкета

Какви се Вашите очекувања од 2018 година?
Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна