Делчево го празнува најголемиот христијански празник, во духот на победата на животот над смртта. Воскресението Христово- Велигден е во срцата на Делчевчани, секаде каде и да се наоѓаат по светот.

Слободно можам да кажам дека за најголемиот христијански празник срцата на голем број делчевчани се во нивните родни огништа. 

Деновиве огромен е бројот на делчевчани по улиците на Делчево, по кафетериите, во ноќните барови и клубови кои за Велигден се во Делчево, во посета на нивните родни огништа и нивните семејства, роднини и пријатели. Ваква глетка во Делчево одамна не бев забележал. Одамна подзаборавени лица на старите пријатели, познаници, цели генерации на делчевчани кои живеат ширум државата и подалеку по светот, за Велигден беа дојдени во својот роден град, во своето родно огниште. И во целиот овој сентиментален белег на овој Велигден, се чувствува високо ниво на позитивна енергија, насмевки и расположение помеѓу помалку подзаборавените пријатели како се ракуваат на улица, како евоцираат спомени за нештата што биле во едно поодамнешно време.

Велигден за Делчево и делчевчани остана празник на заедништвото... А со заедништво може сите убавини да се достигнат....
 
Целиот текст прочитајте го на блогот на авторот тука.

Најчитано: Флеш- Граѓани

No result.
loading...

Наши пријатели

Наша анкета

Какви се Вашите очекувања од 2018 година?
Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна