Христијанскиот празник „Слегувањето на светиот дух - Педесетница“ во народот познат како „Духовден“ е еден од најзначајните христијански празници кој е еден од најрадосните и со посебно значење за жителите на делчевското село Град, бидејки е датум кога жителите од селото го слават својот соборен ден.

Не постои човек во Делчево кој не слушнал за чевларската работилница на “Дендо Легендо“, а уште повеќе кој не слушнал за Дејан Димитровски кој е еден од ретките делчевци кој веќе 20 години се занимава со чевларство и е еден од најдобрите во својата област.

Во Делчево започна имплементацијата на проектот „Енергетски ефикасно осветлување во регионот Благоевград -Делчево“, меѓуграничен проект со кој до 2018 година е предвидено поставување на вкупно 760 лед светилки во селските средини како и на подрачјето во градот Делчево.

Најчитано: Флеш- Граѓани

loading...

Наши пријатели

Наша анкета

Какви се Вашите очекувања од 2018 година?
Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна