В сабота 01.04.2017, делчевската деветолетка „Св.Климент Охридски“ е домаќин на Регионалниот натпревар по математика. На натпреварот учество ќе земат 122 ученика, а покрај домаќинот ООУ „Св.Климент Охридски“, учество ќе земат и општинските основни училишта „Ванчо Прке“ од Делчево, „Дедо Иљо Малешевски“ од Берово, „Св.Кирил и Методиј“ од Македонска Каменица, „Ванчо Китанов“ од Пехчево како и „Никола Петров Русински“ од с.Русиново.

Модерниот начин на живот и суровоста на сиромаштијата не поштедува никој, па таков е и случајот со многу наши сограѓани.

Младите волонтери од Црвен крст Делчево преку хуманитарни акции продолжија со активностите во рамки на таканаречената ПХВ програма.

Алармантна е состојбата со појавата на пожари во Делчевско. Во првите три месеци од оваа година, ТППЕ од Делчево интервенирала во над 20 случаи на пожари кои се појавиле на отворен простор, но и при пожари кои настанале во објекти од затворен тип.

Делчевчани како и граѓаните низ цела Македонија и денес излегоа на организираниот мирен протестен марш за заедничка Македонија.

Во петокот 17.03.2017 година во Делчево се одржа основачкото собрание на Македонското патриотско здружение (МПЗ) "Дамјан Груев"-Делчево од Делчево.

Делчевските пензионери го одржаа Годишното собрание на кое се разгледуваше финансискиот извештај за работата во изминатата година, година во која најмногу средства биле потрошени за исплата на таканаречениот солидарен фонд за починати пензионери. 

Општина Делчево изготви три елаборати за заштита на природните реткости „Киселичка пештера“, палеонтолошкиот локалитет „Стамер“ и карактеристичниот геолошки профил „Звегор“.

Здружението за заштита на правата на потрошувачите од Делчево во текот на изминатата година забележа поголема свест на граѓаните во однос на своите права кои ги имаат како потрошувачи.

Шести ден по ред протестите организирани од страна на иницијативата "За заедничка Македонија" не стивнуваат во Делчево.

Детската градинка „Весели Цветови“ денес започна да ги користи четирите нови занимални кои беа изградени со цел проширување на капацитетот на градинката која од постоечките 240 сега ќе може да прими 340 нови дечиња кои ќе бидат згрижени во иднина, а согласно потребите на граѓаните и она што беше ветено со програмата за работа на градоначалникот на Делчево, Дарко Шехтански.

Во пресрет на 8 Март - Меѓународниот ден на жената, а во организација на активот на жени пензионери во Делчево се организираше заедничка забава на која заедно се дружеа над 100 пензионери кои уживаа во убавата македонска песна и оро.

Најчитано: Флеш- Граѓани

loading...

Наши пријатели

Наша анкета

Какви се Вашите очекувања од 2018 година?
Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна