Сума:
loading...

Врз основа на договорот за соработка помеѓу АВРМ, програмата за развој на обединетите нации УНДП и општина Делчево повторно се спроведува проектот општинско корисна работа во кој оваа година ќе бидат ангажирани 15 евидентирани невработени лица кои бараат работа. За својот ангажман лицата ќе добиваат месечен надоместок од 6200 денари во период од 6 месеци во кој период доколку се корисници на социјална помош истата нема да им биде укината.

-Оваа година во Делчево со програмата за општинско корисна работа ќе има 6 негователи на деца во детската градинка, 6 негователи на стари и изнемоштени лица, еден дипломиран психолог кој би работел со деца во Дневниот центар со посебни потреби и 2 помошници во народна кујна, истакна Билјана Прачковска, директор на Центар за вработување Делчево

Од општините во регионот проектот ќе се спроведува и во Пехчево каде ќе бидат ангажирани 15 евидентирани лица, а иста е бројката на невработените лица од М.Каменица кои ќе бидат опфатени со оваа програма.

- По завршувањето на огласот лицата ќе бидат селектирани најдоцна до понеделник а нивното знгажирање ќе започне од 1 октомври, додава Прачковска.

Инаку во општините Делчево и М.Каменица моментално работа бараат 2934 лица. од нив 1088 се активни баратели на работа додека пасивни баратели има вкупно 1846 лица.

За авторот на оваа статија:
The Crator
Author: The CratorWebsite: http://www.reevolucioner.blogspot.comEmail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Сопственик на домен, дизајнер, програмер, развој и авторство на концепт, уредник, фотограф, автор на текстови, едитор, маркетинг промотор
Краток опис:
Катализатор за успешна реакција на котелот наречен современие.
Други најнови статии од авторот:

Наши пријатели

loading...
Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна