Сума:
loading...

Кандидатот за градоначалник на општина Делчево, г-дин Иван Соколов денеска имаше средби со членови на Здружението на пензионери и со НВО "КХАМ" од Делчево.

 

На пензионерите Соколов им ја посочи неговата идеја за обезбедување на субвенциониран јавен превоз за оваа значајна група на граѓани еднаш неделно, во соработка со општина Македонска Каменица, како и подготвеноста за секаква идна соработка во наредните 4 години од интерес на самите пензионери.

На средбата со членовите на НВО "КХАМ" од Делчево Соколов се заложи за овозможување и унапредување на условите за вработување на ромската заедница во Делчево, со што ромите сами ќе можат да си заработуваат за себе и своите семејства а не да чекаат некој да им донесе било каква хуманитарна помош или пакети.

Погледнете го прилогот во продолжение

За авторот на оваа статија:
Super Admin
Author: Super AdminWebsite: http://www.reevolucioner.blogspot.comEmail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Сопственик на порталот, администратор, развој на концепт, дизајнер, фотограф, автор на текстови.
Краток опис:
Катализатор за успешна реакција на котелот наречен современие.
Други најнови статии од авторот:

Наши пријатели

loading...
Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна