Флеш актуелности од Делчево од регионот

 Денес во Делчево се одржа првата работилница во рамки на изготвувањето на Локaлната активна платформа за социјална инклузија на жени и млади, работилница на која учествуваа сите локални чинители кои ќе учествуваат во изготвувањето на Стратегијата за жени и млади.

- Денес ја одржавме првата работилница во рамки на Мапси проектот, вакви работилници ќе има уште две, а нивна цел ќе биде изработка на стратегијата за социјална инклузија, рече Сузана Петровска, локален координатор на проектот која додаде дека главен акцент на денешната работилница е ставен на спроведувањето на обука со учесниците со цел изработка на статегијата и дефинирање на на потребите и проблемите на жените и младите како ранлива категорија. 

Нацрт верзијата на стратегијата се очекува да биде изготвена најдоцна до краот на наредниот месец по што истата ќе биде ставена на разгледување пред советот на општина Делчево. Инаку, изработката на стратегијата е финансирана од ИПА компонентата за развој на човечките ресурси од страна на ЕУ, како локален партнер се јавува здружението „Бравура кооператива“, а имплементатори се Институтот за економски стратегии од Охрид и Македонското женско лоби од Скопје.

 

Најчитано: Флеш- Актуелни вести

No result.
loading...

Наши пријатели

Наша анкета

Какви се Вашите очекувања од 2018 година?
Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна