Информацијата во продолжение во целост е превземена од дневниот билтен на МВР za 12.08.2017 година. (www.mvr.gov.mk)

Во изминатите неколку денови започнаа изведбените работи за реконструкција на улицата Питу Гули во населбата Милково брдо во Делчево. Станува збор за реконструкција на делница во должина од околу 380 метри која е една од најфрекфентните улици во овој дел од градот.

Неделава што е зад нас интензивно и под полна пареа се работеше на реконструкцијата на улица "Светозар Марковиќ". Фирмата изведувач со целосен капацитет работеше на обележување и обезбедување на трасата на улицата, ископување на стариот и дотраен асфалт, старите бетонски рабници и дел од постојниот тампон на трупот на улицата.

Најчитано: Флеш- Актуелни вести

loading...

Наши пријатели

Наша анкета

Какви се Вашите очекувања од 2018 година?
Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна